Sicario's vervolg 'Soldado' wordt ''hard-core''

Sicario's vervolg 'Soldado' wordt ''hard-core''

Nog een stuk gewelddadiger.

Denis Villeneuve's Sicario mag dan wel geen gigantische box-office hit zijn geweest, toch werd de film erg goed onthaald, zowel bij de filmcritici als de bioscoopgangers. De R-Rated film wist hoge ogen te gooien met een indrukwekkende cast, met o.a. Josh Brolin, Benicio Del Toro en Emily Blunt. Nu is er eindelijk eens wat nieuws naar buiten gekomen over het vervolg, Soldado.

Ook al keren een paar van de belangrijkste personages terug, zoals Brolin en Del Toro, er zullen voornamelijk nieuwe gezichten in te zien zijn. Zo komt bijvoorbeeld niet alleen Blunt niet meer terug maar ook Villeneuve werkt niet mee aan het sequel dat deze keer geregisseerd zal worden door de italiaan Stefano Sollima. Ook de legendarische cinematograaf Roger Deakins zal niet van de partij zijn en laat zijn plaats aan Dariusz Wolski en de componist van de muziek voor het eerste deel, Jóhann Jóhannsson, zal vervangen worden door Hildur Guðnadóttir. Iemand die wel blijft is screenwriter Taylor Sheridan, die vorig jaar nog een Oscar nominatie verdiende voor zijn werk voor Hell or High Water. Hij laat zich nu uit over het vervolg.

''Toen ik de studio liet weten dat ik ook het sequel zou schrijven, wilde ze samen overleggen hoe het vervolg er uit zou moeten komen te zien, maar daar was ik het niet mee eens. Het eerste deel was namelijk origineel, ik zou gewoon mijn tijd nemen, zelf voor het script zorgen en terugkomen wanneer het klaar was. De studio vertrouwde me en gaf me die kans en toen ik hun uiteindelijk het script liet zien voor Soldado zeiden ze: ''Oh man, dit is hard-core! Dit zal de voorganger op een komedie laten lijken!''''

Verder is er nog maar weinig bekend over het vervolg, buiten het feit dat het niet meteen het verhaal oppakt na Sicario, maar het een nieuw verhaal verhaal zal zijn rondom dezelfde personages. Het kan dus een sequel of een prequel zijn. Een release-datum is nog niet bekend.

NieuwsFilm

meest populair