3 rollen die David Bowie in grote films had kunnen spelen

3 rollen die David Bowie in grote films had kunnen spelen

De wereldberoemde zanger overleed in 2016.

Iedereen kent David Bowie. De rockster was bekend van albums als Ziggy Stardust and the Spiders From Mars, Hunky Dory, Aladdin Sane en vele andere. Hij werd gezien als een van de invloedrijkste rockmuzikanten ooit, maar ook had Bowie de nodige ervaring als acteur. Zo was hij bijvoorbeeld te zien in The Last Temptation of Christ, Zoolander en The Prestige. Dat hadden er nog heel wat meer kunnen zijn, maar de legendarische rock zanger stierf in 2016 onverwachts aan de gevolgen van kanker (waar hij al sinds 2014 aan leed, iets wat hij volledig uit de openbaarheid wist te houden). Hier zijn de rollen die naar Bowie hadden moeten gaan.

Het was al bekend dat Denis Villeneuve graag Bowie de rol zou hebben aangeboden van Neander Wallace in Blade Runner 2049, maar deze rol ging uiteindelijk dus naar Jared Leto. Volgens Villeneuve had Bowie een grote invloed op zowel de originele Blade Runner als op het vervolg.

Ook wilde regisseur David Leitch hem een rol aanbieden in de actie film Atomic Blonde en wel voor een rol die hij speciaal voor Bowie had geschreven. Uiteindelijk wees Bowie vanwege gezondheidsredenen die rol af en overleed tijdens de opnames van de film. Zo zei Leitch: ''Bowie vond het script interessant, alles wat zich in de film afspeelt die ook nog eens bomvol muziek zit. Maar hij heeft zijn medewerking helaas niet kunnen verlenen. Ook al is hij niet in de film te zien, er zullen wel een paar nummers van hem in te horen zijn''.

Maar daar houdt het nog niet op; James Gunn had ook in rolletje in gedachten voor David Bowie in Guardians of the Galaxy Vol. 2. Hij wilde dat Bowie een van de Ravagers zou spelen, Yondu's oude team, waar Sylvester Stallone in de film de baas van is. Gunn is namelijk een groot fan van Bowie's werk en overtuigde Marvel baas Kevin Feige ervan hem te vragen voor Guardians 2. Helaas kon Bowie opnieuw vanwege zijn slechte gezondheid niet meedoen en wees dus weer af.

Het is natuurlijk jammer dat dit allemaal niet heeft mogen gebeuren, waarschijnlijk al helemaal in het laatste geval; Stallone is namelijk, net als Bowie, een icoon van de jaren 70 en het zou gaaf zijn geweest de twee samen te hebben kunnen zien in een film. Ook gaan er de nodige geruchten rond dat de Ravagers misschien nog wel eens opduiken in een Marvel film. Zo zei Gunn recentelijk nog dat hij dacht aan een spin-off rondom de Ravagers, aangezien hij grote plannen heeft voor Stallone's personage, Stakar. Voor Bowie zou het dus maar een klein rolletje zijn geweest in Guardians 2, maar waarschijnlijk had hij in de toekomst een grote rol gespeeld in het MCU.



NieuwsFilm

meest populair