Tv-tips week 31: The Da Vinci Code, Up in the Air & meer

Tv-tips week 31: The Da Vinci Code, Up in the Air & meer

Welke films raden we je komende week allemaal aan?

Iedere dag kiest FilmTotaal één TV-Filmtip uit. Dit zijn onze keuzes voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht. Mocht je zelf een website of APP willen maken met deze films gebruik dan onze API.

Indiana Jones and the Last Crusade (1989)


Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Steven Spielberg | Cast: Harrison Ford, Sean Connery, Denholm Elliott, Alison Doody

De vader van Indiana Jones is tijdens zijn zoektocht naar de Heilige Graal, waarvan de inhoud eeuwig leven schenkt, spoorloos verdwenen. Gecontacteerd door de antiekverzamelaar Donovan en in het bezit van de notities van zijn vader, reist Jones naar Venetië. Met de hulp van Dr. Elsa Schneider vindt hij de ontbrekende schakel voor de locatie van de Graal. Bekijk de trailer van Indiana Jones and the Last Crusade.

On Her Majesty's Secret Service (1969)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Peter R. Hunt | Cast: George Lazenby, Diana Rigg, Telly Savalas, Gabriele Ferzetti

Tijdens zijn vakantie voorkomt James Bond dat Tracy Draco zelfmoord pleegt. Haar vader, de baas van een machtig misdaadsyndicaat, is onder de indruk van Bond en wil dat deze met zijn dochter trouwt om haar op die manier te beschermen. In ruil hiervoor biedt hij 007 informatie die hem leidt naar zijn aartsvijand Ernst Blofeld, hoofd van S.P.E.C.T.R.E. In eerste instantie gaat James akkoord, omdat hij dan eindelijk kan afrekenen met Blofeld. Bekijk de trailer van On Her Majesty's Secret Service.

The Da Vinci Code (2006)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Ron Howard | Cast: Tom Hanks, Audrey Tautou, Ian McKellen, Jean Reno

In Parijs loopt professor Robert Langdon een afspraak mis met de conservator van het Louvre omdat die kort daarvoor is vermoord. Langdon is de belangrijkste verdachte, ook al omdat de man vóór hij stierf zijn naam op de grond heeft geschreven. Hij beseft dat de conservator aanwijzingen heeft achtergelaten die alleen hij kan ontcijferen: symbolen die verwijzen naar de werken van Da Vinci. Geholpen door een agente maakt Langdon zich uit de voeten en begint de speurtocht naar het motief voor de moord en naar de betrokkenheid van het Opus Dei. Want met name de katholieke kerk zit niet op de oplossing te wachten. Ondertussen zitten de politie en de moordenaar hen op de hielen...

Lees de recensie van The Da Vinci Code geschreven door Gudo Tienhoven -

Bekijk de trailer van The Da Vinci Code.

Jurassic Park (1993)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Steven Spielberg | Cast: Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum, Richard Attenborough

Op een afgelegen eiland voor de kust van Costa Rica heeft de rijke, excentrieke ondernemer John Hammond een uitzonderlijk themapark gebouwd. Het park bevat prehistorische schepsels van 65 miljoen jaar terug, die door wetenschappers met behulp van DNA uit dinosaurusbloed tot leven zijn gewekt. Een select groepje wordt door Hammond uitgenodigd om voor de officiële opening een kijkje te komen nemen.

Lees de recensie van Jurassic Park geschreven door Thierry Verhoeven -

Bekijk de trailer van Jurassic Park.

The Man with the Golden Gun (1974)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Guy Hamilton | Cast: Roger Moore, Christopher Lee, Britt Ekland, Maud Adams

James Bond moet op een tropisch eiland de strijd aanbinden met Scaramanga, die de wereld ten gronde wil richten met een zonne-energie centrum. Bekijk de trailer van The Man with the Golden Gun.

The Dirty Dozen (1967)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Robert Aldrich | Cast: Lee Marvin, Ernest Borgnine, Charles Bronson, Jim Brown

Majoor Reisman moet tijdens de Tweede Wereldoorlog een zelfmoordpeloton uit criminele militairen samenstellen. Het peloton krijgt de opdracht om te infiltreren in een door de nazi's bezet kasteel in Frankrijk met het doel de Duitsers uit te schakelen. Hij stelt een groep van twaalf man samen en onderwerpt ze aan een zwaar trainingsprogramma. Bekijk de trailer van The Dirty Dozen.

Up in the Air (2009)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Jason Reitman | Cast: George Clooney, Vera Farmiga, Anna Kendrick, Jason Bateman

De film vertelt het verhaal van een consulent (Clooney) die gespecialiseerd is in 'bedrijfsherstructureringen' (lees: mensen ontslaan). Hij heeft twee doelen in zijn leven: één miljoen mijl verzamelen als 'frequent flyer', en een job versieren bij de mysterieuze managementmaatschappij MythTech.

Lees de recensie van Up in the Air geschreven door Arman Avsaroglu -

Bekijk de trailer van Up in the Air.


NieuwsFilm

meest populair