Duistere eerste recensies 'The Mummy'; start van het Dark Universe

Duistere eerste recensies 'The Mummy'; start van het Dark Universe

Weet deze monsterfilm te overtuigen?

Het duurde even voordat de recensies over de eerste Dark Universe-film The Mummy online verschenen. Maar nu zijn ze er eindelijk. De film van regisseur Alex Kurtzman moet een enorme waslijst monsterfilms lanceren. Uiteraard hangt alles van het eerste deel af. De grote vraag: weet de film vooraf de critici te overtuigen, of niet?

Hieronder een greep uit de recensies, waarbij we spoilers hebben ontweken. De Rotten Tomatoes-meter staat op het moment van schrijven op 25 procent na 64 recensies, met een 4.6/10 als gemiddelde beoordeling. We starten met onze eigen recensie!

FilmTotaal - bijna licht positief

"The Mummy voelt aan als Dark Universe: Episode 1, een schizofrene superhelden-horror-avonturenfilm die te graag iedereen wil bekoren."

USA Today - positief

"Een berg actierijke 'guilty pleasure' met goed verdeelde horror, humor en onnozelheid."

Newark Star-Ledger - negatief

"Niet als de oude films die deze vermoedelijk inspireerde, heeft The Mummy geen sfeer, geen dreiging, geen romantiek."

ComingSoon.net - bijna positief

"Als je verveeld bent en een zomer-popcornfilmpje wilt zien, dan is The Mummy mogelijk zacht bevredigend."

Comics Beat - negatief

"Ik had enorme verwachtingen vooraf, maar sodemieters... die belandden rechtstreeks in de goot met deze productie. Als je dit weekend de dwang hebt deze te bekijken, doe jezelf een plezier en overtuig iemand om naar Wonder Woman te gaan."

NJ.com - negatief

"The Mummy is niet echt een mummie-film. Het is amper een horrorfilm. Waar de film voor bestemd is, is om een "marketing megaverse" te lanceren waarin de monsters de nieuwe superhelden zijn en spin-offs en vervolgen de franchise oneindig kunnen laten doorgaan. En dat is misschien nog wel het engste aan alles."

Heroic Hollywood - positief

"Ik heb me echt vermaakt met The Mummy. Ik denk dat het een geweldige start is van het Dark Universe. Als de opvolgers net zo goed zijn als deze, dan ben ik een gelukkige horror nerd."

Digital Spy - positief

"Het is niet baanbrekend, maar The Mummy is een warme zomerblockbuster die het begin kan zijn van een leuke reeks."

Chris Stuckmann - negatief

"Het voelt als een enorme set-up film... Als actiescène, set-up scène, actiescène, weer meer uitleg..."


Uiteraard wordt het financiële succes van The Mummy, met onder meer Tom Cruise, Sofia Boutella en Russell Crowe, niet bepaald door de critici. Dit doen de bioscoopbezoekers. Opvallend is dat de film in Zuid-Korea opende met maar liefst $6,6 miljoen, een markt waarin films met Tom Cruise het altijd goed doen. Net als in China overigens.

In de States wordt een opening van zo'n $35 miljoen verwacht. De $125 miljoen kostende film zal vermoedelijk uit de kosten komen en het is te hopen dat nieuwe delen in het Dark Universe beter worden ontvangen door de filmcritici.



NieuwsFilm

meest populair