Bioscoopfilms week 19: King Arthur: Legend of the Sword, The Circle & meer

Bioscoopfilms week 19: King Arthur: Legend of the Sword, The Circle & meer

Welke films draaien vanaf deze week allemaal in de bioscoop?

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda.

King Arthur: Legend of the Sword (2017)


Bekijk de afbeeldingRegie: Guy Ritchie | Cast: Charlie Hunnam, Astrid Berges-Frisbey, Jude Law, Djimon Hounsou

Dit gedurfde nieuwe verhaal introduceert een jonge en slimme Arthur. Samen met zijn bende is hij de baas in de steegjes van Londonium. Arthur is zich niet bewust van het leven waarvoor hij geboren is, totdat hij het zwaard Excalibur in handen krijgt, en daarmee zijn toekomst. Direct uitgedaagd door de krachten van Excalibur, moet Arthur moeilijke keuzes maken. Met het Verzet en een mysterieuze jonge vrouw genaamd Guinevere, moet hij het zwaard leren gebruiken, zijn demonen confronteren en de mensen verenigen om de wrede tiran Vortigern te verslaan, die zijn kroon gestolen heeft en zijn ouders vermoord.

Lees de recensie van King Arthur: Legend of the Sword geschreven door Kaj van Zoelen -

Bekijk de trailer van King Arthur: Legend of the Sword.

The Circle (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: James Ponsoldt | Cast: Emma Watson, Tom Hanks, Bill Paxton, Karen Gillan

The Circle, dat gaat over een jonge vrouw die wordt ingehuurd voor een functie bij internetbedrijf The Circle. Dit bedrijf linkt de persoonlijke emails, sociale media, bank- en koopgegevens van hun klanten aan elkaar middels hun universele systeem. het resultaat is dat gebruikers een volledig eigen online identiteit krijgen in een tijd van beschaving en transparantie. Wanneer echter persoonlijke data in de verkeerde handen komt, blijkt deze aanpak minder rooskleurig dan hij lijkt te zijn.

Lees de recensie van The Circle geschreven door Arjan Welles -

Bekijk de trailer van The Circle.

Snatched (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jonathan Levine | Cast: Amy Schumer, Goldie Hawn, Joan Cusack, Ike Barinholtz

Als Emily, een spontane vrouw van in de dertig, door haar vriend gedumpt wordt, wordt ze door haar moeder overgehaald mee te gaan op vakantie naar Ecuador. Emily staat erop dat ze op avontuur gaan, maar dan wordt het duo ontvoerd. Deze twee zeer verschillende vrouwen worden tijdens de reis op de proef gesteld en leren elkaar op nieuwe manier kennen.

Lees de recensie van Snatched geschreven door Arjan Welles -

Bekijk de trailer van Snatched.

I Am Not Your Negro (2016)
Bekijk de afbeeldingRegie: Raoul Peck | Cast: Samuel L. Jackson, James Baldwin, Harry Belafonte, Marlon Brando

'I Am Not Your Negro' is een documentaire over het gedachtegoed van de Amerikaanse schrijver James Baldwin. Deze was schrijver van romans, essays, toneelstukken en poëzie en stond ook bekend als socio-politiek criticus van de status quo in raciale, seksuele en klasseverhoudingen in de Verenigde Staten en de wijdere westerse wereld. Zijn bekendste werken zijn Go Tell It on the Mountain, Notes of a Native Son en Giovanni's Room, allemaal uit de jaren vijftig van de twintigste eeuw.

Lees de recensie van I Am Not Your Negro geschreven door Arjan Welles -

Bekijk de trailer van I Am Not Your Negro.

Sami Blood (2016)
Bekijk de afbeeldingRegie: Amanda Kernell | Cast: Lene Cecilia Sparrok, Mia Erika Sparrok, Maj-Doris Rimpi, Hanna Alström

Elle Marja, 14, is een van de Sámi en fokt rendieren. Ze wordt in de jaren dertig blootgesteld aan racisme en biologische bestuderingen tijdens haar schooltijd. Ze droomt van en ander leven, en daarom moet ze breken met haar familie en cultuur.

Lees de recensie van Sami Blood geschreven door Thierry Verhoeven -

Bekijk de trailer van Sami Blood.

Hier ben ik (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Sander Snoep, Sarah Vos | Cast: --

Een aantal inwoners van Bloemendaal worstelt met hun levens, waarin ambitie en gejaagdheid de standaard vormen. Elke zondag bezoeken ze de kerk, waar hun dominee een alternatief biedt voor het drukke bestaan. Bekijk de trailer van Hier ben ik.

Night of 1000 Hours (2016)
Bekijk de afbeeldingRegie: Virgil Widrich | Cast: Laurence Rupp, Amira Casar, Johann Adam Oest, Lukas Miko

Als de ambitieuze Philip het familiebedrijf van zijn vader overneemt, wordt hij geconfronteerd met de mysterieuze terugkeer van zijn dode voorouders. Gedurende de lange nacht is er een moord, onwaarschijnlijke affaire en een spelletje met valse identiteiten. En zo komt Philip achter een lang bewaard familiegeheim. Bekijk de trailer van Night of 1000 Hours.

NieuwsFilm

meest populair