Sony neemt het met 'Mulan' op tegen Disney

Sony neemt het met 'Mulan' op tegen Disney

De studio komt ook met een live-action versie van het verhaal.

Disney kondigde zeer kortgeleden nog aan met een live-action Mulan te gaan komen in november 2018. Maar nu meldt The Hollywood Reporter dat ook Sony Pictures hiermee gaat komen. Beide studio's zoeken naar een Aziatisch regisseur om het verhaal van een jonge vrouw die zich verkleedde als een man om de plek van haar vader in het leger in te nemen naar het witte doek te brengen.

Disney kocht in 2015 een scenario van Lauren Hynek en Elizabeth Martin over het verhaal en liet Jurassic Worlds Rick Jaffa en Amanda Silver het geheel herschrijven. Insiders stellen dat het zo beviel dat het project op de fast track geplaatst is. Disney zou voor de regie Ang Lee benaderd hebben, maar hij wees de kans af.

Op hetzelfde moment is Sony dus ook op zoek naar een regisseur om het project naar het witte doek te brengen. De studio zou een script hebben van Jason Keller (Mirror Mirror), waarvan de ontwikkeling nog in een zeer vroeg stadium verkeert. Het is de vraag wanneer die er komt, maar duidelijk is één ding: de onbetwiste koning op het gebied van live-action sprookjesfilms is Disney.



NieuwsFilm

meest populair