Marvel blijft voorlopig meer overtuigen dan DC

Marvel blijft voorlopig meer overtuigen dan DC

Recente 'Doctor Strange'-trailer maakt duidelijk meer indruk.

In comic-land heerst al decennia een soort oorlog tussen Marvel Comics en DC Comics. Waar Warner Bros./DC tot 2000 de meeste en beste superheldenfilms afleverde, is dat tegenwoordig Marvel Studios. Nu Warner en DC met hun DC Extended Universe in een rap tempo weer langszij trachten te komen, wordt de onderlinge strijd tussen beide merken ook naar het witte doek gebracht. Uit de POLL van verleden week blijkt dat Marvel voorlopig zijn voorsprong behoudt.

Marvel Studios' Doctor Strange


Van de drie tijdens Comic Con verschenen trailers van superheldenfilms blijkt die van Marvel Studios' Doctor Strange de FilmTotaal-bezoekers het meest te overtuigen. Van de bijna 800 stemmen vond maar liefst 48 procent de trailer van de veertiende Marvel Cinematic Universe-deel het meest overtuigen. Hieronder nogmaals de trailer:



DC's Wonder Woman & Justice League

De overige 52 procent ging naar de trailers van de vierde en vijfde deel in het DC Extended Universe. Wonder Woman - de eerste vrouwelijke superheldenfilm sinds jaren - kwam uit op 27 procent van de stemmen en de team-up film Justice League moest het doen met 25 procent van de stemmen. En nogmaals de trailers:





Uiteraard zegt dit voorlopig nog weinig over de kwaliteit van de films zelf. Wel wordt duidelijk dat de Comic Con-trailers van Wonder Woman en Justice League niet krachtig genoeg waren om echt te overtuigen. Marvel lijkt met Doctor Strange opnieuw de harten te gaan stelen en de film gaat eind oktober in première. De twee DC-films staan gepland voor de zomer en najaar van 2017.

NieuwsFilm

meest populair