Danny Boyle maakt mogelijk filmversie 'Miss Saigon'

Danny Boyle maakt mogelijk filmversie 'Miss Saigon'

De regisseur zal zich echter eerst richten op Trainspotting 2.

Na het kritische succes van Steve Jobs, is regisseur Danny Boyle momenteel in onderhandelingen getreden om een filmversie van de klassieke musical i]Miss Saigon[/i] te maken voor Working Title. Miss Saigon is een herinterpretatie van Puccini's opera Madame Butterfly, en gaat over de relatie tussen een Amerikaanse soldaat en een Vietnamese barmeid tijdens de Vietnamoorlog in de jaren '70. De musical beleefde zijn première in 1989 in Londen en werd gedurende een periode van tien jaar meer dan 4000 keer opgevoerd.

Het is nog onduidelijk wie het script zal schrijven (of al heeft geschreven), maar het project zou snel gemaakt moeten worden onder begeleiding van het Les Miserables-team, dat bestaat uit Cameron Mackintosh, Tim Bevan en Eric Fellner. Lee Daniels was eerder verbonden aan het project, maar dat is dus niet langer het geval.

Boyle liet vandaag nog via zijn Facebookpagina weten dat hij momenteel in Edinburgh op zoek is naar locaties voor Trainspotting 2, waarvan de opnames in mei van start moeten gaan. Daarnaast werkt hij aan de nieuwe FX-serie Trust.



NieuwsFilm

meest populair