´Gravity´-scenarist Jonas Cuaron maakt 'Zorro'-reboot

´Gravity´-scenarist Jonas Cuaron maakt 'Zorro'-reboot

De zoon van Alfonso Cuaron zal de film schrijven en regisseren.

Jonas Cuaron, de scenarist die samen met zijn vader Alfonso het script voor Gravity schreef en onlangs de nog te verschijnen film Desierto schreef en regisseerde, is ingehuurd om een reboot van Zorro te schrijven en te regisseren. Het project, dat vooralsnog de titel Z draagt, wordt geproduceerd door Lantica Media en Sobini Films, maar afgezien van dat weten we nog weinig over de manier waarop het personage benaderd zal worden.

De afgelopen jaren werden er meerdere Zorro-projecten ontwikkeld. Zo was er bijvoorbeeld Zorro Reborn, een post-apocalyptische versie van de Zorro-mythe, waarin de gemaskerde wreker het tegen een aantal schurken moest opnemen in een Mad Max-achtige wereld. Of dit idee gehandhaafd zal blijven, of dat Cuaron met iets geheel nieuws zal komen, is nu nog even de vraag.

De opnames van Z zullen deze zomer nog beginnen in de Pinewood Dominican Republic Studios. Het project zal voor verkoop worden aangeboden tijdens het filmfestival van Berlijn, dat deze maand zal plaatsvinden. Mark Amin zal de productie voor zijn rekening nemen.

NieuwsFilm

meest populair