Bryan Singer maakt '20,000 Leagues Under the Sea'!

Dat betekent echter niet dat hij geen X-Men films meer zal maken.

Regisseur Bryan Singer (X-Men: Days of Future Past) vierde gisteren zijn 50e verjaardag en greep die gelegenheid aan om via Instagram zijn nieuwe project aan te kondigen. Zoals je kunt zien aan de foto van onderstaand script, zal Singer een nieuwe filmversie maken van Jules Verne's klassieke verhaal 20,000 Leagues Under the Sea voor 20th Century Fox.

20,000 Leagues werd oorspronkelijk gepubliceerd als een reeks verhalen in 1869 en gaat over kapitein Nemo en de bemanning van zijn duikboot de Nautilus. Samen beleven ze de meest ongelooflijke avonturen, waarbij ze allerlei vreemde creaturen tegenkomen.

Van het beroemde verhaal zijn verschillende filmversies gemaakt, waarvan waarschijnlijk de bekendste de door Walt Disney Pictures en Richard Fleischer gemaakte film uit 1954 is. Kirk Douglas speelde de hoofdrol in deze film, die twee Oscars (voor decors en effecten) binnensleepte. Een aantal jaar geleden wilde Disney zelf een nieuwe versie van 20,000 Leagues maken, die geregisseerd zou worden door niemand minder dan David Fincher. In 2010 probeerde ook Fox het nog, maar ook daar kwam niks van terecht.

Wat ook duidelijk wordt uit Singers bericht, is dat hij nog niet klaar is met het maken van X-Men films, ondanks dat hij er al vier heeft geregisseerd.



NieuwsFilm

meest populair