POLL: Favoriete superheld in films

Van Superman tot Wolverine; welke held zie jij graag?



Afgelopen en ook zeker aankomende jaren domineert het superheldengenre het witte doek. De meeste van de films focussen zich op de strijd van de afzonderlijke superhelden die zich voornamelijk schuil houden in het Marvel en DC universum. In onderstaande POLL de vraag: welke superheld is jouw favoriet?

Net als in het bronmateriaal zijn ook op het witte scherm de bekendste superhelden het vaakst te zien. Batman was sinds Tim Burtons Batman (1989) zeven keer te zien in een eigen film. Aankomend jaar debuteert hij in het DC Extended Universe naast en tegenover vele andere bekende DC-helden. Eén daarvan is de misschien wel nog populairdere Superman. Deze nagenoeg onverslaanbare superheld was sinds Richard Donners Superman: The Movie (1978) zes keer te zien in een grote Hollywood-productie.

Ondanks dat bovenstaande DC-helden misschien wel de twee bekendste personages zijn, weet Marvel Studios de afgelopen jaren meer indruk te maken met hun helden. Uiteraard zijn de belangrijkste superhelden Iron Man (drie films), Captain America (twee films), Thor (twee films) en Hulk (twee films sinds 2003), die gezamenlijk de kern van The Avengers (twee films) hebben gevormd.

De grootste Marvel-held zagen we tot op heden nog niet in het Marvel Cinematic Universe. Dit is uiteraard Spider-Man, de enige held die zich op basis van de afgelopen circa 50 jaar echt kan meten DC's Superman en Batman. Spider-Man was sinds 2000 te zien in vijf films en in Captain America: Civil War zal hij voor het eerst opduiken in het MCU.

En dan hebben we ook nog de vele helden uit het X-Men filmuniversum. Wolverine is hiervan veelal het meest in trek en kreeg al twee eigen films. Er zijn echter ook andere X-Mannen die geliefd zijn, zoals Proffesor X en Cyclops.

Eén van de belangrijke superhelden buiten de Marvel en DC filmfranchises is Hellboy. Het uiterst geliefde personage was al twee keer te zien in zijn eigen films, geregisseerd door Guillermo del Toro. Nog altijd is het wachten op Hellboy 3.

Hieronder zie je een lijst met vijftien superhelden. Uiteraard hebben we meer helden gezien op het witte doek. Staat je favoriet er niet tussen? Geef deze door in de reacties. Succes met stemmen!
De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.

NieuwsFilm

meest populair