Ben Affleck produceert film rondom FIFA-schandaal

Gavin O'Connor (Warrior) zal de regie voor zijn rekening nemen.

Volgens The Hollywood Reporter heeft Warner Bros. de alom gewilde rechten gewonnen van Ken Bensingers nieuwe boek Houses of Deceit over een omstreden FIFA-schandaal. Oscar-winnaar Ben Affleck (Argo) zal de film produceren en Gavin O'Connor (Warrior) zal op zijn beurt regisseren.

Bensingers boek gaat over de Amerikaanse zijde van een schandaal waarin Chuck Blazer, een hoge pief in de voetbalwereld, samen met ander FIFA-leden centraal stonden. Al deze bedenkelijke lui zouden steekpenningen hebben aangenomen van Marokkaanse en Zuid-Afrikaanse functionarissen om het WK te mogen organiseren in respectievelijk 1998 en 2010. Blazer maakte de sport populair in Amerika, maar stond er ook om bekend dat hij dik geld binnenhaalde van sponsors en tv-gelden en zijn extravagante leven. Daarnaast was hij echter ook FBI-informant.

O'Connor regisseerd onlangs nog de Warner Bros.-thriller The Accountant (die nog moet verschijnen) en zal het script van de titelloze FIFA-film samen met Anthony Tambakis schrijven. Het is nog onbekend wie de rol van Blazer zal spelen, maar gezien het (nogal dikke) postuur en de grote witte baard van de man, zal het ongetwijfeld iemand anders dan Affleck zijn, zeker gezien zijn contract om Batman in toekomstige DC-films te spelen.

Naast Ben Affleck zullen ook Guymon Casady en Darin Friedman van Entertainment 360 de film produceren, maar ook Afflecks Pearl Street Films-partner Matt Damon doet mee.



NieuwsFilm

meest populair