James Franco parodieert Shia LaBeouf's motivatie video

"Just... DO IT!"

Vorige week maandag stormde er een 29 minuut tellende video op youtube. In de hoofdrol zagen we Shia LaBeouf. Voor iedereen die geen zin had in een werk- of schooldag, hield hij een intensieve toespraak over het volgen van je dromen. LaBeouf (28 jaar) maakte het filmpje in samenwerking met kunststudenten uit Londen. Het doel is vrij mysterieus. De titel suggereert dat de makers een project wilden maken dat louter aandacht zou trekken, maar dat is mogelijk later aangepast nadat de video viral ging. Voor de mensen die niet weten om welk filmpje het precies gaat: zie hieronder.



Met LaBeouf's verleden is het zo gek niet dat kijkers het filmpje humoristisch opvatten. Vooral het stuk bij 8:55 is een grote hit geworden. De manier waarop LaBeouf één minuut lang buiten zichzelf het publiek aanspreekt en meerdere malen 'Just do it!' roept heeft ervoor gezorgd dat serieuze interpretaties niet meer van toepassing zijn. Hetzelfde werd ondervonden door James Franco.

De 37-jarige acteur/regisseur kon zich niet inhouden en besloot nadien de onderstaande parodie te maken. Evenals LaBeouf probeert Franco met zijn video mensen aan te moedigen, hoewel het niet zozeer met je dromen te maken heeft.



Franco is echter niet de eerste die een komische nabootsing produceerde. Mede dankzij de green screen konden pientere videomakers LaBeouf in elke omgeving plaatsen die ze wilden. Of het nou om Braveheart, Frozen, Man of Steel of The Dark Knight Rises ging, er was altijd wel plaats voor onze Transformers-held. Klinkt dit intrigerend? Klik dan hier voor een eindeloze stroom aan parodieën van LaBeouf's motivatie video.

NieuwsFilm

meest populair