Dustin Diamond wint strafzaak omtrent steekpartij

Althans, de jury beschuldigde hem wel van twee overtredingen.

Niet iedereen vierde Kerstmis op de gebruikelijke manier in 2014. Dustin Diamond, vooral bekend van zijn rol als Screech in Saved by the Bell, belandde bijvoorbeeld in een droevige situatie samen met zijn vriendin, Amanda Schutz. De 38-jarige Diamond was in een bar toen men hem de hand wilde schudden en om een foto vroeg. Anderen zagen een mogelijkheid om Schutz in het gezicht te meppen, waardoor Diamond genoodzaakt werd om in actie te komen. Wat hij deed was een stiletto trekken en iemand alarmerend verwonden.

Vrijdag 29 mei kwam de rechtszaak, welke drie dagen duurde, voor Diamond ten einde. Hij onthulde zijn vriendin te willen helpen die door andere boosaardige vrouwen benaderd werd. Het was daarnaast zijn bedoeling niet om iemand neer te steken. Diamond werd van roekeloos gedrag beschuldigd, wegens het in gevaar brengen van de openbare veiligheid. Daar kwamen tevens twee andere overtredingen bij, het dragen van een verborgen wapen en het tonen van wanordelijk gedrag.

De jury sprak hem vrij betreffende de roekeloze uitbarsting, maar vonden wel dat hij verantwoordelijk was voor de twee overtredingen. Een rechter zal binnenkort bepalen wat zijn straf is. In het ergste geval zou hij negen maanden in de bak moeten spenderen, maar nu hij van de meest serieuze beschuldiging vrijgesproken is zal dit aanzienlijk reduceren.

Amanda Schutz' rechtszaak zal binnenkort van start gaan. Zij wordt enkel met wanordelijk gedrag aangeklaagd.



NieuwsFilm

meest populair