Jason Statham speelt rol in vervolg op 'Layer Cake'

Daniel Craig speelde de hoofdrol in Matthew Vaughns gangsterfilm uit 2004.

Jason Statham heeft bevestigd dat er een vervolg op Matthew Vaughns gangsterfilm Layer Cake uit 2004 wordt ontwikkeld. Statham zal de hoofdrol spelen in de verfilming van JJ Connolly's vervolgboek Viva La Madness en neemt daarmee de rol over die Daniel Craig speelde in het eerste deel. Craig kreeg door zijn aandeel in Layer Cake indertijd de rol van James Bond aangeboden. Statham zal de film ook produceren. De acteur zei het volgende tijdens een interview met Digital Spy afgelopen week:

''JJ Connolly heeft een geweldig boek genaamd Viva La Madness geschreven, en wij willen daar weer een geweldige film van maken. Hij is een zeer getalenteerde schrijver... een fantastisch boek. Ik vond Layer Cake te gek en dit boek is nog beter. De kans om met iemand van zijn kaliber te werken en in mijn eigen land is het meest spannende project waar ik momenteel aan ben verbonden. We gaan de film volgend jaar maken. Momenteel werken we nog aan de financiën, maar daarna zijn we klaar voor de start.''

Daniel Craig speelde in Layer Cake een succesvolle cocaïnedealer die van plan is vroeg met pensioen te gaan. Grote baas Jimmy Price geeft hem echter een klus: de vermiste coke-verslaafde dochter van z'n oude vriend Edward vinden. Dit "laatste klusje" blijkt echter een stuk lastiger dan gedacht.

Connolly zal ook de scriptversie van het vervolg voor zijn rekening nemen. De film speelt zich ruim een decennium na Layer Cake af en volgt het hoofdpersonage tijdens zijn terugkeer naar Londen, Zodra hij daar arriveert, raakt hij al snel weer verzeild in het criminele wereldje.

NieuwsFilm

meest populair