'Lawrence of Arabia'-acteur Omar Sharif met Alzheimer's gediagnosticeerd

Het nieuws werd door zijn zoon bevestigd.

De iconische en in Egypte geboren en getogen acteur Omar Sharif is een slachtoffer geworden van de ziekte van Alzheimer. Zijn zoon, Tarket El-Sharif, onthulde dit jegens een Spaans nieuwsblad, hoewel hij weinig details weggaf. Het nieuws werd maandag door de agent van Sharif, Steve Kenis, bekrachtigd.

Momenteel rust de 83-jarige man in Egypte, met de bedoeling in zijn thuisland te blijven. Hij vertelde het Britse Observer ooit eens over zijn moederland: "Vele jaren lang voelde ik me alsof ik mijn identiteit had verloren. Overal was ik een buitenlander. Toen ik weer terug naar Caïro ging en mijn jeugdvrienden terugzag, realiseerde ik dat ik mijn resterende jaren hier wilde doorbrengen. Ik wilde de routine van een oude man, op mijn gemak zittend met mensen over het verleden babbelen die het zich nog kunnen herinneren."

Sharifs filmcarrière begon in 1954. Zijn eerste Engelstalige film was Lawrence of Arabia. Hij vervulde het personage Sherif Ali, een rol die hem een Oscarnominatie opleverde en twee Golden Globes. Drie jaar later, in 1965, won hij opnieuw een Golden Globe voor zijn optreden in Doctor Zhivago. Uiteindelijk speelde hij gedurende zijn loopbaan in meer dan honderd projecten.



NieuwsFilm

meest populair