Documentaire over George Millers 'Justice League Mortal' in de maak

Door het succes van Mad Max: Fury Road willen veel mensen weten hoe Millers DC-film eruit zou hebben gezien.

Na documentaires over films die helaas nooit zijn gemaakt zoals Jodorowsky's Dune en The Death of Superman Lives: What Happened? staat er nu ook een documentaire over George Millers Justice League Mortal in de planning. Miller was van plan om de DC-film te regisseren alvorens zich te richten op Mad Max: Fury Road, de fantastische actiefilm die momenteel in de bioscopen draait.

Ryan Unicomb zal de documentaire maken in samenwerking met producenten Aaron Cater en Steven Caldwell. De docu biedt een nieuwe blik op een gigantisch project dat jarenlang werd ontwikkeld in Australië. De docu draagt momenteel de titel Miller's Justice League Mortal en Unicomb zegt het grootste deel van de financiën voor de film al bij elkaar te hebben. Het laatste beetje dat hij nodig heeft zal hij wellicht via crowdfunding bij elkaar sprokkelen. Het plan is om leden van de cast en crew te interviewen over hun ervaringen en nooit eerder vertoond artwork en kostuums te laten zien.

Justice League Mortal werd oorspronkelijk in 2007 aangekondigd. De hoofdrollen werden indertijd vervuld door Armie Hammer als Batman, D.J. Cotrona als Superman, Megan Gale als Wonder Woman, Common als Green Lantern, Adam Brody als The Flash, Santiago Cabrera als Aquaman, Teresa Palmer als Talia al Ghul, Jay Baruchel als schurk Maxwell Lord en 'Fury Road'-schurk Hugh Keays-Byrne alss Martian Manhunter.

De ontwikkeling en pre-productie van de film verliep soepeltjes en kwam zelfs zover als het passen van kostuums. Kort daarna werd de productie echter geplaagd door vele problemen, zoals de staking van scenaristen in de Verenigde Staten en problemen met belastingbijdragen van de Australische overheid. Door deze (en andere) redenen werd Justice League Mortal volledig geschrapt.

Na de uiterst lovende recensies voor Mad Max: Fury Road is er hernieuwde interesse voor Justice League Mortal ontstaan, zeker gezien de gemengde reacties op Man of Steel en de eerste beelden van Batman v Superman: Dawn of Justice.



NieuwsFilm

meest populair