Voltage Pictures aangeklaagd wegens 'Colossal' met Anne Hathaway

Waarom? Omdat ze hun film met een andere titel promootte.

Cannes is de perfecte plek om financiers te vinden voor een filmproject, en om jezelf een tenlastelegging aan te smeren. Dat ondervond Voltage Pictures van de week, nadat ze Colossal tijdens het filmfestival hadden gepromoot. Ze omschreven hun film, waarin actrice Anne Hathaway de hoofdrol moet vertolken, als een mix tussen Godzilla en Lost in Translation. De eerst genoemde titel, waarvan de rechten in handen liggen van Toho Co., is in dit verhaal de boosdoener geworden.

Blijkbaar zou Voltage Pictures gebruik hebben gemaakt van de door Gareth Edwards geregisseerde film die in 2014 uitkwam. Ze hadden diverse clips getoond om belangstellende duidelijk te maken wat voor soort film Colossal precies moest worden en bijgevolg geld op te trommelen. Het onafhankelijke project zal mogelijk juist kapitalen moeten uitgeven, in plaats van innen, want Toho Co. heeft bij dezen Voltage Pictures aangeklaagd voor een onbekend bedrag.

Het verhaal is naar verluidt een ironische, omdat Voltage Pictures dikwijls zelf op agressieve wijzen mensen heeft aangeklaagd die hun films illegaal downloaden. Het klakkeloos tonen van beelden waarvan zij geen auteursrechten bezitten zal hen mogelijk duur komen te staan. De vraag is zelfs, zal het project na dit euvel nog wel doorgaan?

De monsterfilm zou geregisseerd worden door Nacho Vigalondo en Hathaway moest een doodgewone vrouw belichamen die erachter komt dat een gigantische hagedis in Tokyo huishoudt.



NieuwsFilm

meest populair