Jason Statham over 'Crank'- en 'Transporter'-sequels

Crank 3 zou hij in ieder geval dolgraag willen doen!

Jason Statham is deze zomer tweemaal in de bios te bewonderen; afgelopen week kwam Fast and Furious 7 uit en in juni speelt hij een rol in Paul Feigs comedy Spy. Tijdens een persronde afgelopen week sprak hij zich echter ook uit over twee andere franchises waarvan hij deel uitmaakt. Ten eerste gaf de spierbonk aan dat hij graag een derde Crank zou willen maken, ondanks het einde van de tweede film. Hij vertelde Entertainment Weekly het volgende:

''Ik zou graag een derde deel willen doen, laat ik het zo zeggen... We praten al jaren over Crank 3. De eerst Crank was een geweldige ervaring voor mij. Het waren een paar idiote weken dat ik werkte met twee zeer getalenteerde regisseus (Mark Neveldine en Brian Taylor). Er zijn geen regels voor Crank-films. De mannen hebben een idee, maar hebben nog geen script geschreven.''

Statham gaf daarbij aan dat Feig hem in Spy heeft gecast wegens zijn werk in de Crank-films. De acteur liet ook weten waarom hij heeft besloten om niet verder te gaan met de Transporter-franchise:

''Het was een geweldige ervaring om die films te maken, en ik had er graag nog meer willen maken. Ze wilden me echter voor nog drie films laten tekenen, zonder ook maar een script te hebben gelezen. Daarnaast boden ze me minder geld dan voor het eerste deel! Het was dus een zakelijk besluit.''

Als gevolg heeft nu Ed Skrein de rol van Frank Martin overgenomen in een nieuwe trilogie Transporter-films, waarvan The Transporter Refueled de eerste is.

NieuwsFilm

meest populair