Inmiddels ontkomen we niet meer aan het verhaal: filmstudio Sony Pictures besloot een humoristische film te maken over dictator Kim Jong-Un, werd daaropvolgend gehackt en bedreigd met bioscoop aanslagen, wat ultiem leidde tot het aflasten van The Interview. George Clooney, die tevens de klos was van de inbraak, acht deze reactie jammerlijk.
Gedurende de periode dat de medewerkers van Sony niet wisten hoe zij op de dreiging moesten reageren, besloot Clooney een petitie naar de hoofden van diverse filmstudio's te sturen. Daarin riep hij om steun en verklaarde hij dat het Amerikaanse volk niet van diens vrije meningsuiting, privacy en vrijheid beroofd mocht worden. Clooney's oproep viel echter aan diggelen. Hij schreef na het aflassen van de film: "Ik ga geen namen noemen, daarom ben ik hier nu niet, maar niemand heeft de brief ondertekend. Het enige wat de petitie zei, was dat we geen eisen moesten inwilligen. Terwijl één groep ons belasterde, kwam er niemand voor ons op. Dit is een situatie waar we wat aan moeten doen, door middel van nieuwe idealen en een nieuwe manier van zaken doen. Dit kan namelijk een energieonderneming, een autobedrijf en een televisiestation overkomen. Het kan iedereen treffen."
Over de film van Seth Rogen en Evan Goldberg vermeldde hij ook: "We zouden nu in de aanval moeten gaan. Door de film online te zetten. We moeten doen wat we kunnen om de film uit te brengen. Niet omdat iedereen de film moet zien, maar omdat ik mij niet laat vertellen dat ik de film niet mag zien. Dat is het belangrijkste. Daarnaast heeft niemand het recht ons te vertellen wat we niet mogen zien. Met name Kim Jong-Un niet, verdomme."
Afgelopen vrijdag liet de Amerikaanse president Barack Obama tijdens een persconferentie weten het jammer te vinden dat Sony niet naar hem toe kwam. "Ik wenste dat ze eerst naar mij zouden komen. Ik denk dat ze een fout hebben gemaakt. We kunnen niet in een gemeenschap leven waar een dictator in de Verenigde Staten censuur kan opdringen. Want als iemand de burgers kan intimideren vanwege een satirische film, stel je dan eens voor wat ze zullen doen wanneer ze een documentaire zien die ze niet leuk vinden. Of een nieuwsbericht dat hen niet bevalt."
Obama vreest daarnaast dat producers en groothandelaren hun eigen koopwaar nu gaan censureren, omdat ze bang zijn mensen op de kast te jagen. De documentairemaker Michael Moore probeerde het beste van een waardeloze situatie te maken. Op Twitter schreef hij: "Beste Sony hackers, nu dat jullie Hollywood beheren, zie ik in de toekomst graag minder romantische komedies, minder Michael Bay films en geen Transformers meer."
Bekendheden over annulering 'The Interview'
George Clooney en zelfs de Amerikaanse president Barack Obama zien er geen patriottisme in.