Volgens Tarantino gebruikte Mendes te veel verborgen kniptechnieken om de indruk te wekken dat de film één lange opname is. "Als je het gaat doen, doe het dan ook echt," zei hij. Hij pleitte ervoor om de scènes langer te maken, zoals takes van 15 minuten.
Knappe techniek
1917 speelt zich af tijdens de Eerste Wereldoorlog en volgt twee soldaten op een gevaarlijke missie. Het gebruik van de one-takes maakte de film een visueel spektakel, maar volgens Tarantino werd deze truc te vaak onderbroken. Hij vond dat het de authenticiteit van de film aantastte.
Met een budget van $100 miljoen en een wereldwijde opbrengst van ruim $380 miljoen, was 1917 echter een commercieel succes. De film won ook drie Oscars, waaronder die voor Beste Cinematografie, dankzij Roger Deakins' indrukwekkende camerawerk.
Zelfde truc
Tarantino had soortgelijke kritiek op de actiefilm Atomic Blonde (2017). Hoewel hij eerst onder de indruk was van een tien minuten durende vechtscène, merkte hij onzichtbare knipmomenten op. Dit haalde voor hem de magie weg: "Het is allemaal verpest. Het shot hield geen stand."
Toch zijn deze films technisch indrukwekkend en blijven ze geliefd bij het publiek. Het is vooral Tarantino's perfectionisme dat hem doet verlangen naar pure, ononderbroken takes. Zijn bewondering voor oude filmtechnieken speelt hierbij een grote rol.
Begrijpelijke kritiek
Hoewel Tarantino's kritiek streng lijkt, is het een reflectie van zijn passie voor cinema. Zijn eigen films, zoals Pulp Fiction en Kill Bill, staan bekend om hun innovatieve stijl en toewijding aan het ambacht. Fans zien hem dan ook als een ware filmconnaisseur.