Geen comic-verfllming voor Ridley Scott

De 74-jarige regisseur houdt zich liever met andere soort films bezig.

Ridley Scott is een regisseur die in bijna alle genres wel een film heeft gemaakt; horror, sci-fi, historische en Bijbelse epossen, thrillers, fantasy, actie en comedy. Maar waarom heeft hij nog nooit een superheldenfilm gemaakt?

Zelfs als producent heeft Scott zich nog nooit gewaagd aan een comic-verfilming. Het is ook niet zo dat de regisseur zich te goed voelt voor een dergelijk project, want hij is immers ook verantwoordelijk voor de webserie Halo: Nightfall. Tijdens een interview met IGN legt hij uit waarom hij nog geen comic-verfilming heeft gemaakt, en waarom dat ook waarschijnlijk ook niet zal gaan gebeuren:

''Ik heb heel wat kansen gehad om zo'n film te maken, maar dat doe ik liever niet. Dat soort films zijn het moeilijkste om te schrijven. De dialogen van een strip-personage zijn lastig om te schrijven. Comics zijn namelijk bedoeld om te werken in kaders met minimale dialoog. Heel veel wordt aan de verbeelding van de lezer overgelaten. Als je dat in een film wilt doen, moet je heel wat meer uitleg geven. En daar heb je een goed script met goede dialogen voor nodig.''

De 74-jarige Scott heeft het sowieso te druk. Zijn volgende film is een verfilming van het sci-fi boek The Martian en daarna maakt hij naar waarschijnlijkheid vervolgen op Prometheus en Blade Runner.

NieuwsFilm

meest populair