Nicolas Winding Refn kiest horrorfilm 'The Neon Demon' als zijn nieuwe project

Daarbij hebben we ook een eerste teaser-poster voor jullie!

Gaumont en Wild Bunch hebben aangekondigd dat ze de nieuwe film van de Deense meester-regisseur Nicolas Winding Refn (Drive, Bronson) zullen financieren en distribueren. De titel van de film is The Neon Demon en de opnames zullen in het eerste kwartaal van 2015 van start gaan in Los Angeles.

Refn schreef het script van de film samen met Mary Laws en omschreef het horrorverhaal, waarvan de cast wordt aangevoerd door jonge vrouwen, als volgt:

''Op een ochtend werd ik wakker en besefte ik me dat ik word omringd en beheerst door vrouwen. Vreemd genoeg kreeg ik de drang om een horrorfilm te maken over gruwelijke schoonheid. Na Drive te hebben gemaakt en verliefd te zijn geworden op Los Angeles, wist ik dat ik moest terugkeren om het verhaal van The Neon Demon te vertellen. Deze film is een manifestatie van de leugens die er tussen ons spelen en die leiden tot vele verschillende avonturen.''

Hoewel de cast pas later dit jaar aangekondigd zal worden, zullen veel van Refns vaste collaborateurs, zoals editor Matthew Newman en componist Cliff Martinez, in ieder geval meedoen. De bejubelde Franse cinematograaf Philippe Le Sourd, die een Oscar-nominatie ontving voor Wong Kar-Wai's The Grandmaster, zal op zijn beurt zorgen voor het camerawerk.

The Neon Deamon, die de tagline 'The Wicked Die Young' draagt, moet ergens in 2016 in de bioscopen draaien. Hieronder alvast een teaser-poster/artwork!



NieuwsFilm

meest populair