Simon West regisseert 'Tolkien and Lewis'

Een film over de vriendschap tussen de twee beroemde fantasy-schrijvers.

Simon West (The Expendables 2, Con Air) isdoor Attractive Films ingehuurd als regisseur van de 18 miljoen dollar kostende indie-film Tolkien and Lewis.

De film, die zich afspeelt aan het begin van de Tweede Wereldoorlog, gaat over de vriendschap tussen The Lord of the Rings-auteur J.R.R. Tolkien en zijn Oxford-collega, Chronicles of Narnia-auteur C.S. Lewis.

De katholieke Tolkien wist Lewis te bekeren tot het christendom, dat uiteindelijk een kernelement zou vormen in Lewis' Narnia-boeken. Lewis kondigde daarbij Tolkien juist weer aan om zijn Lord of the Rings-boeken af te ronden, ondanks dat Tolkien werd achtervolgd door zijn herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog. De vriendschap tussen de twee werd uiteindelijk geplaagd door jaloezie, paranoia en verschillen op creatief en religieus vlak. De producenten van de film willen de film rond Pasen uitbrengen, om te profiteren van het religieuze bioscooppubliek.

Dit project moet overigens niet verward worden met de film Tolkien, een duurdere film van Fox over het leven van de beroemde schrijver.

NieuwsFilm

meest populair