Legendary Pictures verfilmt tv-serie 'Kung Fu'

De serie met David Carradine in de hoofdrol werd uitgezonden tussen 1972 en 1975.

Een groot aantal populaire series uit de jaren '70 hebben hun weg al gevonden naar de bioscopen, en Legendary Pictures doet daar nu met een filmversie van de serie Kung Fu nog een schepje bovenop. Legendary zal de film samen met Universal Pictures verwezenlijken en is hard op zoek naar een regisseur voor het project.

De tv-serie speelde zich af in het Wilde Westen van de 19e eeuw. David Carradine speelde een monnik die door Amerika reisde om zijn vader te zoeken. Natuurlijk kreeg hij te maken met de nodige tegenstand, waarbij zijn martial arts goed van pas kwamen. De serie werd tussen 1972 en 1975 uitgezonden op de Amerikaanse zender ABC. Bill Paxton zou ooit een filmversie regisseren, die gebaseerd was op een script van John McLaughlin. Daarna hebben meerdere scenaristen, waaronder Cory Goodman en Rich Wilkes, het scenario nog onder handen genomen.

Saillant detail: de blanke David Carradine zou vroeger de rol van Kwai Chang Caine hebben 'gewonnen' van Bruce Lee, die naar verluidt 'te Aziatisch' was voor de hoofdrol. Zal Hollywood deze keer wel voor een Aziatische acteur kiezen?



NieuwsFilm

meest populair