Seth Rogen en Evan Goldberg maken 'Console Wars'

De film belicht de strijd tussen Sega en Nintendo in de jaren '90.

Sony Pictures en producent Scott Rudin (The Social Network) ontwikkelen Console Wars, de verfilming van een boek van Blake Harris. Seth Rogen en Evan Goldberg (die samen ook This is the End regisseerden) staan klaar om de film te regisseren en zullen ook het script schrijven. Harris zal fungeren als uitvoerend producent en regisseert ook een documentaire over hetzelfde onderwerp. Rudin, Rogen en Goldberg zullen deze documentaire produceren.

Toby Mundy, uitgever van Atlantic Books, kocht vorige week de rechten van het boek, een zakelijke thriller over het indertijd kleine gamesbedrijf Sega, dat de strijd aanging tegen het enorme Nintendo.

Atlantic zal het boek Console Wars: Sega, Nintendo and the Battle that Defined a Generation in augustus 2014 uitbrengen.

In het boek laat Blake Harris aan de hand van honderden interviews de grootse strijd tussen de twee games-giganten zien, die de games-industrie tot een wereldwijd fenomeen maakte. Vorig jaar bracht de games-industrie een recordopbrengst van 50 miljard dollar in het laatje (meer dan de film- en muziekindustrie samen!).



NieuwsFilm

meest populair