FilmTotaal'ers verkiezen 'The Avengers: Age of Ultron' boven 'Batman vs. Superman'

Uitslag POLL: bekijk welke andere films er in de smaak vallen voor de bomvolle filmzomer van 2015.

Na zo'n 1400 stemmen op de POLL De films van de zomer 2015 is duidelijk dat de bezoekers van FilmTotaal.nl het meest uitkijken naar de opvolger van Marvel Studios' The Avengers (2012), de succesvolste superhelden aller tijden. Joss Whedons The Avengers: Age of Ultron kreeg maar liefst 31% van de stemmen.

Dit houdt overigens niet in dat er ook reikhalzend wordt uitgekeken naar de opvolger van Man of Steel, een van de grote superheldenfilms van afgelopen zomer. Zack Snyders Batman vs. Superman verzamelde ruim een kwart van de stemmen. De Jurasssic Park-sequel Jurassic World kreeg tevens flink wat stemmers achter zich en kwam uit op een prima 18%. Ook de game-verfilming Assassin's Creed (6%) en de sequels Terminator (6%) en Mad Max: Fury Road (5%) kregen nog redelijk wat stemmen. Van de vele animatiefilms wist Universals Minions de meeste stemmen te verzamelen, namelijk 2%, en lijkt hiermee de favoriet boven bijvoorbeeld Pixars Inside Out (1%).

Hieronder de Top 10 favoriete films voor de zomer van 2015 van de FT-bezoekers. In het POLL-artikel kan je blijven stemmen op jouw favoriete film.

1. The Avengers: Age of Ultron - 31%
2. Batman vs. Superman - 26%
3. Jurassic World - 18%
4. Assassin's Creed - 6% (81 stemmen)
5. Terminator - 6% (77)
6. Mad Max: Fury Road - 5%
7. Ant-Man - 2% (31)
8. Minions - 2% (21)
9. Ted 2 - 1% (15)
10. Crimson Peak - 1% (14)

Joss Whedons The Avengers: Age of Ultron wordt de afsluiter van Marvel Studios' Phase 2 en de elfde in de reeks films die vallen onder de succesvolle Marvel Cinematic Universe. Uiteraard wordt er gehoopt op minimaal zo'n financieel succes als bij The Avengers, die in 2012 een uiterst fraaie $1,5 miljard verzamelde en daarmee op #3 staat in de wereldwijde Box Office aller tijden. In Age of Ultron nemen de bekende superhelden, aangevuld met helden als Quicksilver en Scarlet Witch, het op tegen Ultron, een van de sterkste tegenstanders uit het Marvel Universum.

Hieronder de Comic Con teaser van Age of Ultron.



NieuwsFilm

meest populair