Christian Bale speelt mogelijk Moses

In het project van Ridley Scott.

Het ligt nog niet helemaal vast, maar volgens Deadline wil Fox tempo zetten achter de Moses-film die het met Ridley Scott maakt. Uit het bericht blijkt ook dat Scott en de studio graag willen dat Christian Bale de rol van Moses op zich gaat nemen.

Het project gaat op dit moment onder de naam Exodus onder het leven, en zal gemaakt worden op basis van een scenario van Adam Cooper en Bill Collage. Het project kreeg prioriteit toen Steve Zaillian aangetrokken werd om het scenario te herschrijven. Zaillian werkte eerder samen met American Gangster, en volgens het verhaal zal Scott aan de film gaan werken zodra hij klaar is met The Counselor.

Naast dit Moses-gerelateerde project werd er aan nog een gewerkt, door Warner. Steven Spielberg zou dat project in eerste instantie regisseren, maar besloot daarmee te stoppen. Nu probeert de studio Ang Lee aan te trekken.

De gesprekken met Bale verkeren nog in een vroeg stadium. Op dit moment werkt de acteur met David O. Russell aan een nog onbetitelde film, voor Sony Pictures. Daarnaast heeft hij onlangs zijn werk aan de thriller Out of the Furnace afgerond, en nog twee projecten van Terrence Malick. Gezien de variëteit in zijn carrièrekeuzes lijkt Bale wel een goede keus te zijn voor dit project.

Een releasedatum is er nog niet.



NieuwsFilm

meest populair