'Jekyll and Hyde' musical wordt film

Men hoopt op een succes als 'Mamma Mia!' en 'Les Misérables'.

Elke paar jaar komt er weer een filmmusical uit. Zo was er in 2008 Mamma Mia!, dit jaar Les Misérables en in 2015 wordt dat mogelijk een iets opmerkelijkere film: Jekyll and Hyde. Filmproducent Mike Medavoy heeft samen met voormalig agent Nick Nicita de filmrechten gekocht op Jekyll and Hyde. Dit deden ze via hun onlangs opgerichte productiebedrijf RP Media.

De musical, waarvan het boek en de lyrics geschreven werden door Leslie Bricusse. De muziek is gemaakt door Frank Wildhorn. Deze speelde 23 jaar geleden voor het eerst, in Houston. In 1997 begonnen de voorstellingen in New York en daar speelde de musical zo’n drie-en-een-half jaar. Maar Hollywood kocht nooit de filmrechten, tot nu dus.

The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde is een negentiende eeuws boek van Robert Louis Stevenson. Het gaat over Dr. Jekyll die via experimenten het beste in zichzelf naar boven probeert te halen. Dat gaat mis, waardoor zijn slechte kant, Mr. Hyde, de overhand krijgt. Enkel met een tegengif kan hij zijn goede ‘ik’ zijn, maar dat wordt mettertijd minder effectief, waarmee hij als Mr. Hyde steeds ergere misdaden begaat.

Er zijn verschillende filmversies van gemaakt, waarvan de beste waarschijnlijk de versie uit 1941 is. Daarin speelde Spencer Tracy de hoofdrol. De film werd uiteindelijk genomineerd voor drie Oscars, maar won er daar geen van. De slechtste versie stamt uit 1995 en heet Dr. Jekyll and Ms. Hyde, waarin Sean Young een hoofdrol speelde. De film werd genomineerd voor drie Razzies.

“They’re consistently hits if they’re made well,” vertelt Nicita over filmmusicals. Wat Jekyll and Hyde betreft hebben Nicita en Medavoy de intentie zo snel mogelijk een regisseur te vinden. Vervolgens wordt er gezocht naar een cast, met de bedoeling de film binnen twee jaar naar het witte doek te brengen.



NieuwsFilm

meest populair