'South Park'-bedenkers richten eigen studio op

Er komt mogelijk een verfilming van hun musical The Book of Mormon aan.

Na zestien jaar van South Park, beginnen bedenkers Trey Parker en Matt Stone hun eigen productiehuis. Het bedrijf, met een startwaarde van driehonderd miljoen dollar, zal Important Studios gaan heten en de macht en het geld hebben om televisie, film en theaterprojecten te ontwikkelen. Daaronder bevindt zich ook een nieuwe versie van The Book of Mormon, een musical die de twee eerder schreven. Als voorbeeld voor hun studio noemen de twee Dreamworks en Lucasfilm.

Ze willen wel niet zo groot zijn als die twee studio's: “In some ways it’s a stupid comparison because they are gargantuan. We want to be a smaller, more humble version of that.”

De inkomsten van de studio komen voort uit een deal die Parker en Stone in 2007 met Comedy Central sloten. Daarbij spraken ze af dat de twee vijftig procent van alle inkomsten kregen uit alle zaken gerelateerd aan South Park die niet televisie gerelateerd waren. Daarmee behielden ze bijvoorbeeld de digitale rechten op de serie, eveneens op eventuele films en merchandise. De deal leverde de twee zo'n 75 miljoen dollar op.

Daarnaast verdient de show The Book of Mormon zo'n 4,7 miljoen dollar per week dat deze te zien is. De twee zijn ook op dat gebied de grootste aandeelhouders. In september vertelde Trey Parker nog geen plannen te hebben om een film te maken van The Book of Mormon, maar daar komt nu verandering in.

Er zijn nog geen nieuwe projecten aangekondigd door het duo, maar dat zal waarschijnlijk niet lang duren.



NieuwsFilm

meest populair