Duo achter 'Crazy, Stupid, Love' maakt film over John McAfee

Het bizarre leven van de oprichter van McAfee komt naar het witte doek.

De laatste keer dat Warner Bros. een artikel dat in Wired verscheen gebruikte als basis voor een film, leverde dat Argo op. Die film bleek zowel een commercieel als een kritisch succes. Het komt dan ook niet als verrassing dat de studio nog een film laat maken gebaseerd op een artikel uit Wired. Ditmaal heeft Warner zijn oog laten vallen op een spraakmakend artikel over John McAfee.

Het regisseursteam achter Crazy, Stupid, Love, John Requa en Glenn Ficarra, zal de film schrijven, produceren en uiteindelijk ook gaan regisseren. De film zal gaan over het vreemde leven van John McAfee, de bekende NASA software programmeur die zijn programmeerkennis gebruikte om 's werelds eerste commerciële virusscanner te maken. Tot dusverre een vrij normaal verhaal...

Maar in 1994 besloot hij zijn aandelen in McAfee Associations te verkopen voor een flinke som geld. Sindsdien heeft hij zich in verschillende vrij aparte situaties begeven. Zo heeft hij politiek asiel aangevraagd in Guatemala, de autoriteiten in Belize ontweken en werd hij ondervraagd in verband met de moord op zijn buurman, Gregory Viant Faull. En dan is er natuurlijk ook nog zijn leven als een soort Walter White uit Breaking Bad, waarin hij chrystal meth maakte en illegale wapens bezat.

Op 12 december werd hij gedeporteerd naar de Verenigde Staten in verband met meerdere rechtszaken die tegen hem lopen.

Requa en Ficarra zullen aan het project werken terwijl ze bezig zijn met hun werk aan de thriller Focus.



NieuwsFilm

meest populair