Brad Pitt wil Pontius Pilatus spelen

In een film over het leven van de Romein die Jezus Christus tot het kruis veroordeelde.

Enkele maanden geleden werd bekend gemaakt dat er in Hollywood gewerkt wordt aan een scenario over Pontius Pilatus. Het scenario zou in trek zijn, vooral omdat het enige nuances brengt in het Bijbelse verhaal over Pilatus. Sindsdien hebben we niets meer gehoord over het project, tot nu toe. Het blijkt dat Brad Pitt interesse heeft in de hoofdrol van de film.

Volgens het Nieuwe Testament was Pilatus een onbuigzame man, die aan het hoofd van het Romeinse garnizoen in Jeruzalem stond. Op een dag brachten de Joodse priesters Jezus Christus naar zijn hof, waar ze om zijn veroordeling vroegen. Pilatus twijfelde, maar werd overgehaald toen Jezus zichzelf de Koning der Joden noemde. Uiteindelijk werd Christus samen met twee criminelen gekruisigd op de Golgotha vlakbij Jeruzalem.

Een journalist die het scenario van Vera Blasi gelezen heeft schrijft dat het leven van Pilatus uitgebreid getoond wordt. Het middelpunt van het verhaal is de manier waarop Pilatus als politicus onder de Romeinse Keizer Tiberius langzaam op de politieke ladder klimt. Hem wordt heerschappij over Egypte beloofd, maar voordat het zover is moet hij aan de slag in Jeruzalem. Daar zijn op het moment van zijn aanstelling de spanningen tussen verschillende religieuze groeperingen groot. Tijdens het verhaal ontmoet hij onder anderen Keizer Tiberius, Keizer Caligula, Johannes de Doper, Salomé en Maria Magdalena.

Binnenkort is Pitt te zien in World War Z, en daarna in The Counselor.



NieuwsFilm

meest populair