Emma Stone presenteert Oscar-nominaties

Ze doet dit samen met Family Guy-bedenker Seth MacFarlane.

Seth MacFarlane heeft via zijn Twitter-account bekend gemaakt dat hij samen met actrice Emma Stone de Oscar-nominaties van 2013 bekend zal maken. Dit zal op 10 januari gebeuren. Het is de eerste keer sinds 1972 dat een Oscar show host ook de nominaties bekend zal maken.

Stone was afgelopen zomer te zien in de succesvolle reboot The Amazing Spider-Man. Andere films waarin ze te zien was zijn Superbad, Zombieland en The Help. Later deze maand is ze te zien in Gangster Squad en vanaf maart in The Croods.

Onlangs kwam naar buiten dat de stemprocedure rond de Oscars grote problemen ondervond. Het is voor het eerst voor Academy-leden ook mogelijk om online te stemmen, maar dit systeem bleek niet alleen te ingewikkeld, maar werkte niet in alle gevallen goed. Zo hadden leden meerdere wachtwoorden nodig en de procedures om die te krijgen werkten niet altijd.

Daarom besloot de Academy haar leden een extra dag te geven om te stemmen. Op 4 januari sloot de procedure waarbij leden hun favoriete films mochten nomineren. Later zullen de stemmingen plaatsvinden waarin Academy-leden mogen kiezen welke films, cast- en crewleden in alle categorieën gewonnen hebben.

Uiteindelijk zullen op 24 februari de winnaars bekend gemaakt worden.

NieuwsFilm

meest populair