Ubisoft wil ook 'Ghost Recon'-film

De spellenmaker werkt hard aan verschillende spelverfilmingen.

We wisten al dat de Franse spellenmaker Ubisoft twee van haar grootste franchises naar het witte doek wil brengen: Assassin’s Creed en Splinter Cell. Nu blijkt dat er nog een franchise van Ubisoft naar het witte doek moet komen: Ghost Recon.

In een artikel van de Los Angeles Times wordt gesproken met Jean-Julian Baronnet, de CEO van de twee jaar oude Ubisoft Motion Pictures unit. Nu er twee deals rond zijn (Michael Fassbender zal spelen in Assassin’s Creed en Tom Hardy in Splinter Cell), heeft Baronnet er vertrouwen in nog meer films te maken gebaseerd op spellen van Ubisoft.

Er blijkt nu bijvoorbeeld ook gewerkt te worden aan een pitch voor een film die gebaseerd zal worden op de Ghost Recon spellen. Deze volgen een groep commando’s die werken voor de special operations.

Bij het maken van de films wil Ubisoft de touwtjes stevig in handen houden. Dat is ongebruikelijk, want gewoonlijk verkoopt een spellenmaker de rechten op de franchise, en bemoeit deze zich er verder niet meer mee. Ubisoft heeft een andere aanpak en hoopt daarmee goede films te maken. ”We don't want to make an average movie," vertelde Baronnet. "We want to make a movie that will serve the brand and make happy the gamers and also the non-gamers. I think it has never been done before, but we can build this bridge."



NieuwsFilm

meest populair