Academy-leden krijgen extra dag om te stemmen

Het online stemmen voor de Oscars verloopt zo dramatisch dat de Academy hiertoe heeft besloten.

Enkele dagen geleden schreven we over problemen met de stemprocedure voor de Oscars. Er waren grote problemen met de online stemprocedure, waardoor sommige leden van de Academy aangaven geen zin te hebben om te stemmen. Om hen alsnog wat extra tijd te geven heeft de Academy nu bekend gemaakt dat de stemperiode met één dag verlengd is.

Eigenlijk zou deze op 3 januari eindigen, maar nu zal dat precies 24 uur later het geval zijn, dus op 4 januari. “By extending the voting deadline we are providing every opportunity available to make the transition to online balloting as smooth as possible,” zegt Ric Robertson, Academy COO. “We’re grateful to our global membership for joining us in this process.”

Om de overgang mogelijk te maken zal het online stemsysteem voor een periode van twee uur gesloten worden. Daarna zal het systeem weer opnieuw opengaan, zodat leden alsnog kunnen stemmen.

Dit is het eerste jaar dat leden van de Academy ook online kunnen stemmen. Dit is natuurlijk niet de enige manier om te stemmen. Zo kunnen leden naar zogenaamde voting stations in Los Angeles, New York en Londen. Daarnaast kunnen ze via een brief stemmen, en bellen naar een telefoonlijn die 24 uur per dag open is.

De officiële nominaties voor de Academy Awards zullen donderdag 10 januari bekend gemaakt worden. Op 24 februari zullen de awards dan uitgereikt worden.



NieuwsFilm

meest populair