Charles Durning overleden

Hij was vooral bekend als Waring Hudsucker in The Hudsucker Proxy van de Coen Brothers.

Eerder vandaag werd al bekend gemaakt dat Jack Klugman overleden is. Nu blijkt dat gisterenavond nog een bekend acteur vandaag overleden is, namelijk Charles Durning. Durning was een veelzijdig acteur, die voor veel bekende regisseurs werkte, waaronder de Coen Brothers.

Durning werd 1923 in New York geboren in een gezin van Ierse immigranten. Zijn staatsburgerschap verdiende hij op respectabele wijze, door mee te vechten in de Tweede Wereldoorlog. Op 21-jarige leeftijd kreeg hij een legeroproep, en werd hij ingedeeld in het bataljon dat Omaha Beach in Normandië moest veroveren op D-Day. Tijdens de strijd liep hij enkele verwondingen op, waarop hij eervol uit de dienst werd ontslagen.

Hierop begon de langdurige acteercarrière van Durning. In het begin speelde hij vooral in theaterproducties, maar al snel was hij ook te zien in films en televisieseries. Voor zijn rol als Big Daddy in Cat On A Hot Tin Roof werd hij beloond met een Tony Award. Zijn doorbraak beleefde hij echter later pas, met de film The Sting. Daarin speelde hij de corrupte politieagent Luitenant Snyder.

Verder was hij nog te zien in zo’n honderd andere films, waaronder Dog Day Afternoon, The Best Little Whorehouse In Texas, The Hindenburg en Tootsie. Ook speelde hij twee memorabele rollen in films van de Coen Brothers: die van Waring Hudsucker in The Hudsucker Proxy en die van Pappy O'Daniel in O Brother, Where Art Thou.

De acteur overleed gisteren op 89-jarige leeftijd in zijn huis in New York.



NieuwsFilm

meest populair