Jesse Wigulow herschrijft scenario 'TRON 3'

Disney heeft nog altijd goede hoop voor de film.

Er wordt nog altijd hard gewerkt aan het scenario van het vervolg op TRON: Legacy, dat in 2010 verscheen. Het scenario dat er ligt bevalt daarmee nog altijd niet, en dus heeft Disney wederom een nieuwe scenarist aangesteld. Ditmaal is de eer aan Jesse Wigutow, die eerder werkte aan de adaptie van Peter and the Starcatchers en Parallel. Verder schreef hij mee aan Eragon en Relativity’s remake van The Crow.

Dat hij heeft getekend voor dit project houdt in dat hij het scenario van David DiGilio, Edward Kitsis en Adam Horowitz mag herschrijven.

Regisseur Joseph Kosinski, die de film uit 2010 regisseerde, is nog altijd aan het project verbonden. Ditmaal wordt het project ontwikkeld onder leiding van Alan Horn, die afgelopen juni de leiding over Disney op zich nam.

De eerste film werd door recensenten niet zo goed ontvangen. Onze eigen recensent Kaj van Zoelen gaf de film in zijn recensie drie sterren en op RottenTomatoes scoort de film 51% op basis van 226 recensies. Daarvan was net iets meer dan de helft positief, 115.

Ondanks die niet zo positieve recensies, was de opbrengst van pakweg vierhonderd miljoen dollar wereldwijd voldoende voor de makers om een vervolg te maken. Disney ziet duidelijk wel brood in de franchise.

Plotdetails rondom TRON 3 zijn nog altijd niet bekend. Een releasedatum is ook nog niet geprikt.



NieuwsFilm

meest populair