Guillermo Del Toro maakt 'Crimson Peak'

Het eerstvolgende project van de regisseur wordt een spookverhaal.

Guillermo Del Toro heeft getekend voor de verfilming van het spookverhaal Crimson Peak. Het scenario van de film is geschreven door Del Toro, samen met Matthew Robbins, een scenarist waarmee hij meerdere keren heeft samengewerkt. De film zal gefinancierd worden door Legendary Pictures, dat ook de eerstvolgende film van Del Toro betaalde: Pacific Rim.

De komende tijd zal Del Toro samen met Lucinda Coxon werken aan een nieuwe versie van het scenario. Gemikt wordt op een productiestart ergens begin 2014. Daarmee heeft de regisseur voldoende tijd om de marketingcampagne rond Pacific Rim af te maken, en de pilot voor de serie The Strain te regisseren.

Crimson Peak moet volgens Del Toro een klassieke, maar tegelijkertijd ook een moderne variant op spookverhalen worden, en zich afspelen in een spookhuis. De regisseur wil, zo vertelde hij aan Deadline, met de conventies van het genre spelen. Met het budget dat hij van Legendary krijgt, hoopt hij de oude klassiekers van het genre eer aan te doen.

De film is overigens een project dat al enige tijd ligt. Zo zou deze film in eerste instantie bij Universal gemaakt worden, direct na de release van Pan’s Labyrinth in 2006. Maar, toen kreeg hij de kans om Hellboy II te maken, en daarna verhuisde Del Toro naar Nieuw-Zeeland om The Hobbit te maken.

Hij kreeg op dat moment het aanbod om als producent van het project aan te blijven, en zelf een regisseur te kiezen, maar die optie beviel hem uiteindelijk niet. Vervolgens wilde hij Pacific Rim maken, en dat project is volgens de regisseur de leukste regie-ervaring die hij ooit heeft meegemaakt.

Vandaar dus ook de uiteindelijke keus om bij Legendary te blijven. Overigens sprak hij ook nog de hoop uit dat At the Mountains of Madness nog gemaakt kan worden, en dan wel bij Legendary Pictures. De studio was erg tevreden over Pacific Rim en als ze ook tevreden zijn met Crimson Peak, kan dat project mogelijk ook gemaakt worden.

Pacific Rim draait vanaf 18 juli 2013 in de bioscopen. Voor Crimson Peak is nog geen releasedatum geprikt.

NieuwsFilm

meest populair