'Highlander'-remake verliest regisseur

Er zijn onoverbrugbare creatieve verschillen tussen Juan Carlos Fresnadillo en Summit Entertainment.

Er is weer een nieuwe tegenslag voor de Highlander remake, die geregisseerd zou worden door Juan Carlos Fresnadillo. Hij heeft nu besloten de film niet te zullen regisseren. De reden daarvoor ligt in creatieve verschillen; Fresnadillo zou een bepaalde versie van het verhaal willen en studio Summit Entertainment een andere.

Daarmee is Fresnadillo de tweede regisseur die het project verlaat. Eerder was Justin Lin eraan verbonden, maar hij vertrok omdat er andere interessante projecten voor hem waren en het productieproces teveel tijd in beslag nam. Ondanks Fresnadillo’s vertrek blijft Ryan Reynolds eraan verbonden als hoofdrolspeler, en wil Summit het project nog altijd gemaakt zien, mede door het, in hun ogen goede, scenario van Art Marcum en Matt Holloway.

Het doel lijkt om een remake te maken die dicht bij het origineel van 1986 ligt. Die film volgt Connor MacLeod, die in 1518 in de hooglanden van Schotland geboren wordt. Als hij in een veldslag dodelijk gewond raakt, komt hij erachter dat hij behoort tot een ras van onsterfelijken, waarvan de leden elkaar bevechten om de Prijs te winnen. Eeuwen later zijn er nog maar enkele van hen over, en moeten ze in het New York van 1986 vechten om deze te winnen.



NieuwsFilm

meest populair