Billy Connolly krijgt een ere-BAFTA

Voor zijn grote prestaties als Schots acteur.

De Schotse acteur en komiek Billy Connoly zal geëerd worden met een speciale BAFTA, voor zijn Outstanding Contribution to Television and Film. De prijs zal hem toegekend worden tijdens de ceremonie in Glasgow op 18 november.

Helaas kan hij zelf niet daarbij aanwezig zijn, door een eerdere afspraak in San Francisco. Daarom zal de acteur vooraf een boodschap opnemen, die tijdens het evenement uitgezonden zal worden. In december zal hij zijn award dan ophalen, als hij in het zonnetje wordt gezet tijdens de show Billy Connolly: A Life in Pictures.

Billy vertelde in een reactie op het toegekend krijgen van de prijs erg vereerd te zijn en uit te zien naar het ontvangen van de prijs. “I’m really pleased and proud to receive this trophy from BAFTA in Scotland.”

Jude MacLaverty van BAFTA in Schotland voegde daaraan toe: “We are thrilled that Billy will be the recipient of the award this year. He is a true master of his craft and continues to be a massive inspiration to a whole new generation of Scottish talent.”



NieuwsFilm

meest populair