Actrice Sylvia Kristel overleden

Ze werd vooral bekend voor haar hoofdrol in de Franse filmreeks Emmanuelle.

De Nederlandse actrice Sylvia Kristel is overleden. Ze leed al enige tijd aan slokdarmkanker en is in haar slaap overleden.

Kristel was in meer dan vijftig films te zien, maar werd internationaal vooral bekend met haar rol als Emmanuelle, in de gelijknamige Franse erotische filmreeks. De eerste film van die reeks draaide in Frankrijk maar liefst tien jaar in de bioscopen en trok wereldwijd zo’n driehonderd miljoen filmkijkers. In drie van de zes daarop volgende films speelde ze een rol.

Door het succes van de filmreeks genoot ze internationaal grote bekendheid. Ze werkte later samen met regisseurs als Alain Robbe-Grillet, Claude Chabrol en Roger Vadim.

In 1977 was ze te zien in de Nederlandse film Pastorale 1943 en in latere jaren in diverse Amerikaanse films, zoals The Concorde... Airport '79, The Nude Bomb en Private Lessons.

Eerder dit jaar werd duidelijk dat Kristel slokdarmkanker had. In juni kreeg ze een zware beroerte, waarna haar behandeling stopgezet werd. Kristel is zestig jaar geworden.



NieuwsFilm

meest populair