Stem je favoriete film de bioscoop in

Het is nu mogelijk via We Want Cinema.

Het initiatief werd al tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht gelanceerd, maar toch vinden we het de moeite waard er nog even op te wijzen. Sinds kort is het mogelijk op met het initiatief We Want Cinema films de bioscopen in te stemmen. De lancering van het online platform vond plaats op het NFF, waar de film The Domino Effect door Paula van der Oest het festival ingestemd werd.

Volgens de organisatie kan er uit zo'n 1.000 films, documentaires en samengestelde programma's gekozen worden. Als er een film die bevalt gevonden is, dan kan iemand proberen die in een bioscoop naar keuze te laten draaien. Daarvoor moeten zich natuurlijk wel genoeg mensen aanmelden, maar de afgelopen tijd zijn er al meerdere films in première gegaan, waaruit blijkt dat het inderdaad wel werkt.

Zo draaide Rabat in Eye Amsterdam, The Silence of the Lambs in Filmtheater de Uitkijk, Into the Wild in het Filmtheater Gigant Apeldoorn en Eternal Sunshine of the Spotless Mind in het Chasse Cinema te Breda. In totaal kan er gekozen worden uit een achttiental bioscopen. Bioscopen in de grote steden zijn bij het initiatief aangesloten.



NieuwsFilm

meest populair