TV-tips voor komende week

Welke films wil je niet missen?

Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuze's voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht.

Bekijk de afbeelding

Waiting for Superman (2010)


Documentaire over het falende onderwijssysteem van de Verenigde Staten.
Bekijk de afbeelding

The Quiet American (2002)


De jonge Amerikaan Pyle raakt bevriend met Thomas Fowler, een correspondent van de London Times. Wanneer Thomas Pyle introduceert aan zijn mooie en jonge vriendin Phuong raken de drie verwikkeld in een driehoeksrelatie.
Bekijk de afbeelding

Girl with a Pearl Earring (2003)


Griet, een 16-jarig meisje, wordt meid in het huis van schilder Johannes Vermeer. Haar kalme en afwachtende houding helpt haar niet alleen bij het werk wat ze doet, maar trekt ook de aandacht van de schilder. Ondanks hun verschillende achtergrond en opvoeding, kijken ze op dezelfde manier tegen dingen aan. Vermeer betrekt haar langzaam in de wereld van zijn schilderingen: de rustige afbeeldingen van vrouwen in een huiselijke omgeving.
Bekijk de afbeelding

Wonder Boys (2000)


Zeven jaar na zijn succesvolle roman is professor Grady Tripp er nog steeds niet in geslaagd een nieuw boek af te werken. Hij houdt zich intussen bezig met lesgeven en vrouwen versieren. Dit verandert wanneer hij de excentrieke student James ontmoet, die hem inspireert, maar ook zijn leven op zijn kop zet.
Bekijk de afbeelding

Forgetting Sarah Marshall (2008)


Worstelend musicus Peter Bretter heeft zes jaar lang zijn vriendin aanbeden, de televisiester Sarah Marshall. Hij is de man die haar tasje vasthoudt op paparazzi-foto's en die per ongeluk niet wordt genoemd in toespraken na het in ontvangst nemen van een prijs. Maar zijn wereld staat op zijn kop als ze hem dumpt en Peter er alleen voor staat. Na een weinig geslaagde versiertoer en een zenuwinstorting ziet hij in dat door het ontbreken van Sarah zijn leven misschien wel naar de knoppen is. Om bij te komen boekt hij impulsief een reisje naar Hawaï, waar hij oog in oog komt te staan met zijn grootste nachtmerrie: zijn ex en haar tragisch hippe nieuwe Britse rock-vriendje Aldous logeren in hetzelfde hotel. Terwijl hij zichzelf kwelt met de realiteit van Sarah´s nieuwe leven, vindt hij troost in een flirt met Rachel , een mooie hotelemployee wier ontspannen manier van doen hem in de verleiding brengt om weer op aarde terug te keren. Hij vindt ook troost in honderden fruitige cocktails.
Bekijk de afbeelding

Hancock (2008)

Regie: Peter Berg

Grote macht brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee en dat weet iedereen. Iedereen behalve Hancock. Hij is een nerveuze, sarcastische en onbegrepen kerel vol tegenstrijdigheden en zijn goed bedoeld heldhaftig gedrag bereikt misschien wel zijn doel en redt talloze levens, maar laat ook een indrukwekkend spoor van vernieling na. Het publiek heeft er uiteindelijk de buik van vol, tot op de dag dat hij het leven redt van PR directeur Ray Embrey (Jason Bateman). Dan begint de sardonische superheld te beseffen dat hij misschien toch ook een kwetsbare kant heeft.
Bekijk de afbeelding

Zombieland (2009)


Columbus en Tallahassee hebben een manier gevonden om te ontsnappen aan de zombies die de wereld overnemen. Columbus is een bangerik, maar wanneer je bang bent om opgegeten te worden kan angst je in leven houden. Tallahassee is een stoere bad-ass zombie-killer met een passie voor wapens. Zijn doel is om de laatste Twinkie op aarde te bemachtigen. Ze vormen een groep met Wichita en Little Rock, die ook bijzondere manieren hebben gevonden om te ontsnappen aan de zombies. Nu moeten ze uitzoeken wat erger is, afhankelijk zijn van elkaar, of gevoerd worden aan de zombies.


NieuwsFilm

meest populair