Luyendijks bestseller "Het zijn net Mensen" wordt verfilmd

Het boek van Joris Luyendijk moet er ook aan geloven.

Producent Talent United heeft op haar website bekend gemaakt dat er werk wordt gemaakt van een verfilming van het boek Het zijn net Mensen, van de bekende Nederlandse journalist Joris Luyendijk. De film zal geregisseerd worden door Stefano Odoardi, gebaseerd op een scenario van Sytske Kok.

In het boek beschrijft Luyendijk zijn vijf jaren als correspondent in het Midden-Oosten. Via zijn ervaringen illustreert hij dat het onmogelijk is om goede, ongefilterde journalistieke berichtgeving over het Midden-Oosten te schrijven. Daarnaast schrijft hij over de dictatuur die hij meemaakte en de kloof tussen waarneming en berichtgeving. Voor zijn boek won hij meerdere prijzen.

De Italiaanse regisseur Odoardi debuteerde in 2007 met zijn speelfilm ]A White Ballad dat te zien was op het Filmfestival van Rotterdam. Scenariste Kok werkte eerder met hem samen bij de film Tunnelvisie, dat op verschillende filmfestivals te zien was.

De opnames van de film zullen grotendeels plaatsvinden op locatie in het Midden-Oosten. Wanneer deze uit moet komen is niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair