Christoph Waltz in nieuwe film Terry Gilliam

Hij speelt de rol van Leth Qohen in The Zero Theorem.

De laatste keer dat we iets hoorden over Terry Gilliams project The Zero Theorem was in 2009. Toen hoorden we dat het scenario geschreven was door Pat Rushin, en dat Billy Bob Thornton gecast was voor de hoofdrol van Qohen Leth. Nu blijkt dat het project weer springlevend is en dat Gilliam een nieuwe hoofdrolspeler heeft gevonden in Christoph Waltz. Hij vervangt Thornton en zal Leth spelen, die omschreven wordt als "an eccentric and reculsive computer genius."

Deadline bericht verder dat de rechten van het project binnenkort verkocht zullen worden, tijdens het Filmfestival van Toronto. Daarnaast is de pre-productie ook al begonnen, in Roemenië. Er is ook al een datum geprikt waarop de opnames moeten beginnen: 22 oktober.

Het verhaal van de film is moeilijk te omschrijven. De hoofdrol is weggelegd voor Leth Qohen (Waltz), die zijn leven wijdt aan het bewijzen van een stelling. Ondertussen woont hij in een 1984-achtige wereld, waarin zogenaamde “mancams” als ogen van een schimmig figuur, die enkel bekend staat als Management, opereren. In die wereld woont Leth als een kluizenaar in het verwoeste interieur van een kapel. Heel zijn leven heeft hij ingericht aan het oplossen van de Zero Theorem.

Zijn isolatie wordt zo nu en dan verstoord door een tweetal figuren. Allereerst is er Bainsley, een flamboyante liefde, die hem incidenteel verleidt met virtuele seks. Daarnaast is er Bob, de rebellerende zoon van management, die een vriendschap ontwikkelt met Leth. Hij stimuleert Leth om de stelling op te lossen, en bouwt hem een virtual reality pak, waarin Leth op een reis naar zijn eigen ziel kan vertrekken. Tijdens die reis komt hij verborgen dimensies en waarheden van zijn eigen ziel tegen, die antwoorden kunnen bieden op de vragen die zowel hemzelf als Management bezighouden. Het pak zal Leth duidelijk laten zien hoe zijn ziel in elkaar steekt, en zal uitwijzen of de Zero Theorem klopt.

Wanneer de bizarre film op het witte doek te bewonderen valt is nog niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair