Regiedebuut voor Russell Crowe

Hij wil een film over de komiek Bill Hicks regisseren.

Er is al eens een documentaire over hem verschenen, maar nu lijkt het erop dat er ook een film over Bill Hicks gemaakt zal worden. De film over de komiek, die in 1994 overleed aan alvleesklierkanker, zal waarschijnlijk geregisseerd worden door Russell Crowe. Eerder leek het erop dat de acteur de hoofdrol zou spelen, maar nu blijkt hij er zijn zinnen op gezet te hebben de film te regisseren. De opnames zouden volgend jaar zelfs al beginnen.

Het scenario van de film is geschreven door Mark Staufer, en hij vertelde het volgende over het scenario. "Bill Hicks’ life is tragically short, but spectacularly interesting… The screenplay has gone through a number of drafts and we’ll go into production early next year."

Eerder leek het er dus op dat Crowe de hoofdrol zou spelen in de film, maar nu moet er dus gezocht worden naar een andere acteur om de hoofdrol te spelen. Ook daarover had Staufer iets te vertellen:

"It is a huge role for someone, made all the more special, or downright scary, by the fact the director is an Oscar-winning actor like Russell."

Hicks stond overigens vooral bekend om zijn kritiek op marketing. Hieronder een klein stukje waarin hij zijn commentaar levert. "If anyone here is in advertising or marketing... kill yourself."



NieuwsFilm

meest populair