Oscar-winnares Celeste Holm overleden

De actrice won in 1947 de Oscar voor de Beste Vrouwelijke Bijrol.

De Amerikaanse actrice Celeste Holm, die groot succes had met de Broadway musical Oklahoma!, en later de Oscar voor de Beste Vrouwelijke Bijrol won voor haar werk in de film Gentlemens Agreement (1947) is afgelopen zondag overleden.

Holm werd twee weken geleden uitgedroogd naar het ziekenhuis gebracht, als gevolg van een brand in het appartement van acteur Robert de Niro. Afgelopen vrijdag vroeg ze of ze naar huis gebracht kon worden. Daar heeft ze haar laatste dagen samen met familie en vrienden doorgebracht. Rond half vier in de middag overleed de actrice in haar appartement te New York.

De Broadway-ster en Oscar-winnares werd op 29 april 1919 geboren in New York, als dochter van de Noorse Theodore Holm, die werkte voor de Amerikaanse tak van Lloyd’s of London en Jean Parke Holme, schilderes en schrijfster. Tijdens haar carrière speelde de actrices in films, tv-series en musicals. Naast de Oscar die ze in 1947 kreeg, werd ze nog tweemaal genomineerd voor het felbegeerde beeldje, in 1949 voor de film Come to the Stable en in 1950 voor All About Eve.

Na All About Eve gaf Holm de voorkeur aan het toneel. Van het witte doek verdween ze echter nooit, zo was ze in 1956 in de muziekfilm High Society te zien, naast Grace Kelly, Frank Sinatra, Bing Crosby en Louis Armstrong. Verder verscheen ze, vaak als gastster, nog enkele keren in TV-series, zoals Columbo, The Love Boat en Falcon Crest.

Celeste Holm is 95 jaar oud geworden.



NieuwsFilm

meest populair