Noah Oppenheim schrijft scenario 1984

Een remake van de klassieke dystopie van George Orwell.

Imagine Entertainment heeft screenwriter Noah Oppenheim aangesteld om een remake van George Orwell's dystopische boek Nineteen Eighty-Four te schrijven.

Het boek volgt Winston Smith, lid van de Partij, die werkt voor het Ministerie van Waarheid in de hoofdstad Londen, van het grote dictatoriale rijk Oceanië. Zijn werk is het veranderen van de krantenartikelen, zodat het almaar veranderende verhaal van 'Big Brother' ook klopt met de archieven. De Partij beheerst alles en iedereen in Oceanië. Mensen worden via hun televisieschermen in de gaten gehouden en kunnen bijna niet anders dan meegaan in de partijdoctrine. Als Winston een mysterieuze vrouw ontmoet kan hij bijna niet anders dan meegaan in de rebellie tegen Big Brother.

Imagine heeft verder ook straatartiest Shepard Fairey aangesteld om mee te werken aan het project. Hij is vooral bekend voor de iconische "Hope" poster van Barack Obama tijdens de campagne. Fairey zal als producent optreden bij de productie.

Eerder al werd er een verfilming van het boek gemaakt, met in de hoofdrollen John Hurt, Richard Burton en Suzanna Hamilton.

Oppenheim is een relatieve nieuwkomer, die eerder werkte aan remakes van WarGames en Snabba Cash.



NieuwsFilm

meest populair