George Orwells '1984' wordt nogmaals verfilmd

De laatste verfilming met Richard Burton en John Hurt dateert alweer van (je raadt het al) 1984.

Imagine Entertainment, de maatschappij van Brian Grazer en Ron Howard, werkt samen met LBI Entertainment aan een nieuwe verfilming van George Orwells boek Nineteen Eighty-Four, beter bekend als 1984.

Het boek, geschreven in 1948, speelt zich af in een denkbeeldige, toekomstige wereld waarin de macht in handen ligt van drie eeuwig oorlogvoerende totalitaire politiestaten. Winston Smith is een partijfunctionaris in één van deze staten. Hij snakt naar waarheid en deugdzaamheid en daarom rebelleert hij in het geheim tegen de regering. Smith heeft een liefdesverhouding met een vrouw die dezelfde idealen erop na houdt, maar beiden worden gearresteerd door de Thought Police. De gevangenisstraf, martelingen en herscholing die Smith vervolgens moet ondergaan, is niet alleen bedoeld om hem fysiek te breken, maar ook om zijn onafhankelijke, mentale bestaan en zijn spirituele waardigheid te ontwortelen.

De laatste verfilming van 1984 werd gemaakt in 1984. De regie werd verzorgd door Michael Radford en er waren hoofdrollen voor John Hurt, Richard Burton en Suzanna Hamilton.



NieuwsFilm

meest populair