Ehren Kruger herschrijft Matterhorn

Het Disney-avontuur over de Yeti die een geheim bewaakt.

Meer dan een half jaar geleden kregen we te horen dat Walt Disney Pictures Jason Dean Hall (Spread) aan het werk heeft gezet om een scenario te schrijven voor Matterhorn, een film gebaseerd op de Matterhorn bobslee-achtbaan in het Amerikaanse attractiepark Disneyland. Nu blijkt dat het productiebedrijf niet helemaal tevreden is met het scenario en dus heeft men Ehren Kruger ingehuurd om het scenario te herschrijven.

Kruger heeft al meer ervaring met het herschrijven en editen van scenario's. Zo werkte hij aan Scream 3, nadat Kevin Williamson een draft inleverde en herschreef hij na een eerste versie van Roberto Orci en Alex Kurtzman Transformers: Revenge of the Fallen.

De film zou Matterhorn gaan heten, maar het scenario zou zoveel anders zijn dan het concept, dat de film geen titel meer heeft. Het plot volgt "“five young adventure seekers — an action sports guy, travel guide, cartographer, archaeologist and escape artist — who venture into the Alps for mysterious reasons and face Yetis that guard a secret.”

Disney hoopt hiermee natuurlijk net zo'n succes te hebben als met de Pirates of the Caribbean-franchise, waarvan binnenkort mogelijk een vijfde deel zal volgen. Men minder succesvol met twee andere pogingen: The Haunted Mansion en The Country Bears.

Voor het project is overigens ook al een regisseur gevonden - Brian Beletic. Hij heeft nog niet veel ervaring met het werk - zijn enige werk tot nu toe is het produceren van een documentaire die Holy Wars heet.

Een releasedatum voor het project is nog niet geprikt.



NieuwsFilm

meest populair